Stor interesse for festivalrester på Odense Havn

Mandag kunne fynboerne gøre et kup, da blomsterne fra årets blomsterfestival blev solgt på havnen i Odense.

Der er tradition for kø foran hegnet og kamp om at gøre det bedste kup, når blomsterne fra Odense Blomsterfestival sælges. Den fem dage lange festival sluttede søndag, og mandag var de mange tusinde blomster så fragtet ned på Odense Havn til det store blomsterudsalg.  De forreste havde siddet i kø i over en time.

- Det er så hyggeligt, og så kan vi komme og vælge og vrage mellem alle blomsterne, siger Kathe Møller.

quote Nu er der jo mange damer hernede, og de er jo vant til at gå til udsalg

Erik Sanko

Som sædvanligt var interessen for udsalget stor, og rygterne om, hvordan der tidligere år har været kamp om de bedste blomster, var også nået til en af de nye deltagere, som særligt var spændt på én ting.

- Nu er der jo mange damer hernede, og de er jo vant til at gå til udsalg. Når man ser i fjensynet, at Magasin åbner, så står damerne der jo med det samme, og der har mændene aldrig en chance for at komme til, siger Erik Sanko.

 

 

Klokken 14 var ventetiden forbi, og en lidt nervøs leder af blomsterfestivalen kunne fjerne hegnet mellem kunder og blomster.

- Det er jo ret voldsomt. Man ser, der står rigtig, rigtig mange mennesker, og jeg har jo et hegn, jeg lige skal have fjernet. Man tænker hver gang, om de vil respektere, at jeg lige skal have lov til at åbne. Men det gik rigtig fint i dag, siger Henriette Rasmussen.

 

 

I det hele taget var festivallederen overrasket over, hvor roligt de første timer af blomsterudsalget forløb. 

- Jeg synes faktisk, der er en hel anden ro. Jeg kan godt se, der er nogle, der står og hiver i nogle ting, men det er lidt anderledes i år, siger Henrietta Rasmussen.

Selvom de ikke behøvede at kæmpe om blomsterne på havnen i dag, så fik gæsterne, hvad de kom efter. Og nogle fik også en del mere end det. 

- Vi har købt for meget. Nu har vi købt for 3000 kroner, siger Kathe Møller.

Oversigt

    Oversigt