Kaos og dramatik: Kriseøvelse på Storebælt

Det så dramatisk ud, da politi, redningsberedskaber, Banedanmark og hjemmeværnet i weekenden holdt en stor og realistisk øvelse på Storebæltsbroen.

Vestbroen over Storebælt dannede natten mellem lørdag og søndag i den netop overståede weekend rammen for en stor beredskabsøvelse, hvor et persontog og et godstog skulle forestille at være kørt sammen.

Som en del af øvelsen var der mange tilskadekomne og mange passagerer, der skulle evakueres og registreres.

Det stillede store krav til rednings- og sygehusberedskaber fra begge sider af Storebælt, der sammen med politi, Storebæltsforbindelsen og hjemmeværnet sammen afprøvede det beredskab, der skal sættes ind, hvis en alvorlig ulykke skulle ramme Vestbroen.

I alt 600 personer deltog i den stort anlagte øvelse.

Afprøver beredskabet

Øvelsen havde til formål at se, hvordan beredskaberne ville løse de store

- Målet med øvelsen er at teste, hvordan vores beredskab fungerer, så vi hele tiden kan være skarpe og sætte ind med den rigtige hjælp, hvis ulykken en dag skulle ske. Kun hvis vi øver os jævnligt, kan vi yde den rigtige hjælp i en skarp situation, siger politiinspektør Lisbeth Fried fra Fyns Politi.

Øvelsen havde særligt fokus på at afprøve nyt udstyr og evakuering af tilskadekomne fra det nordlige jernbanespor.

- En ulykke på Vestbroen er vanskelig at håndtere og kræver masser af specialudstyr og specialviden. Broen er stærkt trafikeret, og samtidig kan vejrforholdene besværliggøre redningsarbejdet.  Når vi øver os, lærer vi nye vigtige detaljer, som forbedrer vores beredskab og styrker samarbejdet mellem myndighederne, siger Lisbeth Fried.

 

Årlige øvelser på Storebæltsforbindelsen
Der afholdes hvert år øvelser i Storebæltsberedskabet for at sikre en effektiv håndtering af ulykker på forbindelsen.

I øvelserne deltager politi, redningsberedskab og sygehusberedskab fra begge sider af Storebælt samt Banedanmark, DSB og A/S Storebælt, Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet.

Under øvelsen på Vestbroen stod Fyns Politi for den koordinerende ledelse. 

Oversigt

    Oversigt