Store børn hjælper de små sikkert i skole

De vandrende busser bestående af lidt ældre elever, der følger deres yngre kammerater i skole, udvides til flere af byens skoler.

I marts fik Odense sin første gåbus i Højby, og nu følger tre andre odenseanske skoler trop. Tirsdag den 7. juni bliver 52 elever fra de tre skoler uddannet til gåbuschauffører. Fremover skal de sørge for, at deres yngre skolekammerater kommer sikkert i skole.

De unge chauffører er elever fra 6. til 9. klasse, og de uddannes på særligt tilrettelagte kurser, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden har udviklet i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik.                                 

Gåbusserne går i gruppe via en fastlagt rute med indlagte stoppesteder. Chaufførerne lærer også, hvordan de med en smartphone-app registrerer, hver gang et barn stiger på, og når bussen er fremme ved skolen. På den måde får forældrene automatisk besked, så de ved, at barnet er kommet godt af sted og er nået sikkert frem.

- Gåbus er et fantastisk projekt. Det kan være med til at løse en af de store udfordringer, vi har med for meget trafik omkring skolerne, og samtidig giver det også et vigtigt boost til elevernes sundhed og trivsel. I kommunen er vi rigtig glade for, at skolerne har taget godt imod projektet, og vi håber at få endnu flere med, siger Christina Bülow, mobilitetskonsulent i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Gåbusprojektet er et blandt 34 tiltag, som kommunen har iværksat eller støtter for at give borgerne bedre mulighed for at transportere sig selv på en måde, som samtidig bidrager til en bedre livskvalitet.

Oversigt

    Oversigt