Storebælt forventer sommertravlhed

Op mod 40.000 biler vil passere Storebæltsbroen lørdag. Folk skal tænke sig om, lyder rådet.

Den travleste tid på døgnet bliver fra klokken 11-12, hvor over 4000 biler fræser over Storebælt, fortæller teknikvagt ved Storebæltsbroen, Niels Brogaard.

- Det er et højt trafiktal, og folk skal tænke sig om. Men der har ikke været nogle problemer indtil videre, og vi har indkaldt ekstra personale, så vi er klar, siger han.

Lige knap 40.000 biler vil passere broen - mange af dem for at komme på sommerferie. Derfor vil vestgående retning også opleve den største trafik, fortæller Niels Brogaard.

Hvis du vil undgå de værste køer og forsinkelser, kan du følge nogle råd fra Vejdirektoratet:

  • Lørdag er store skiftedag i sommerhusene, og det er også mange, der begiver sig sydpå den dag. Så hvis du og din familie vil undgå de trafikale gener af megen trafik, bør du overveje at undlade at køre i disse tidsrum. Det mest optimale tidspunkt i forhold til trafikal belastning er udrejse midt på ugen.
  • Orienter dig inden afrejsen så eventuelle forsinkelser ikke lægger en dæmper på feriehumøret. Det kan du gøre på www.vejdirektoratet.dk eller på tekst TV.
  • På selve rejsen kan du holde dig orienteret om den trafikale situation via radioen eller Vejdirektoratets mobil app.

Niels Brogaard fra Storebælt fortæller, at det største pres på broen i løbet af lørdagen bliver i tidsrummet mellem 9-17.

Oversigt

    Oversigt