Stramme kyllingeregler koster job

Fyn går glip af op mod 100 nye arbejdspladser, fordi regeringens regler er for stramme. Sådan lyder det fra det Løgismose Mejeri.

Løgismose Mejeri producerer i dag alle deres kyllinger i Frankrig og drømmer om også at begynde at opdrætte fjerkræ på Fyn.

Men ifølge mejeri-direktøren er virksomheden usikker på at starte op i Danmark, da reglerne omkring bakterien campylobacter er skrappere herhjemme end i udlandet. 

- Vi har ikke haft en eneste klage omkring sygdom i de tre år, vi har solgt kyllinger, så der er ikke noget, der indikerer, at vores kyllinger udgør en sundhedsmæssig risiko, siger Steen Aalund Olsen, der er ejer af Løgismose Mejeri.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjær Hansen var mandag på besøg på det fynske mejeri, hvor hun lyttede til mejeriets bekymring.

- Vi er nu i en god dialog for at få afklaret, hvad der kan lade sig gøre. Og for mig er det positivt, hvis Løgismose kan føre deres ide ud i livet, siger ministeren.

Men det tør mejeriet ikke, hvis reglerne ser ud, som de gør lige nu.

- Jeg har bedt om en god dialog mellem mejeriet og fødevarestyrelsen for at få afklaret, hvad det er for risici, de mener, de skal tage, hvis de skal etablere det her i Danmark, og forhåbentlig kan vi finde en løsning, der er brugbar for virksomheden , siger Eva Kjær Hansen, men understreger, at hun ikke er villig til at slække på reglerne for at imødekomme virksomheden.

- Jeg har sagt rimelig klart til virksomheden, at jeg ikke vil slække på den handlingsplan, vi har, for at bekæmpe campylobacter. Men vi kan få mere klarhed over regler og misforståelser, så lad os få dem ryddet af vejen, siger ministeren.

Oversigt

    Oversigt