Strandfestival: Thor og Fenrisulven dukker op i Otterup

På Torvet i Otterup er en flot sandskulptur ved at tage form. Skulpturen er en del af weekendens Strandfestival.

Tirsdag i sidste uge blev 20-25 ton sand læsset af på Torvet i Otterup og bagefter blev sandet stampet grundigt sammen i en høj pyramideform.

- Selvom der er et stykke til vandet, så vil vi gerne vise, at Otterup er strandby, så derfor må vi jo fragte sandet til byen, siger Pia Longet fra Otterup Strandfestival.

Det er en særlig slags fjordsand, der bliver brugt til at skabe sandskulpturen, og sandkunstneren Krists Zarins fra Letland har siden tirsdag arbejdet sig igennem sandmasserne og fundet motiverne frem.

Han har arbejdet fra tidlig morgen til sen aften, og forventer at være færdig i løbet af fredag morgen.

 
 

Skulpturen kommer til at koste i alt 50.000 kroner i materialer og til kunstnerens arbejde. Og selvom den er skabt af sand får Otterup glæde af kunstværket i lang tid.

- Hvis bare der ikke er nogen der piller ved den, kan den stå i månedsvis. Sidste år stod den i fem måneder lige indtil frosten satte ind, og det tror vi også at den gør i år, siger Pia Longet.

Strandfestival

Skulpturen er en del af weekendens Strandfestival i Otterup. Festivalen åbnes lørdag klokken 09.00 og fortsætter søndag klokken 10.00.
Se programmet her

Oversigt

    Oversigt