I det fynske folks tjeneste

Styrelse udsætter Yasmin-sag

Udlændingestyrelsen går nu ind i sagen om Yasmin fra Middelfart. Det betyder, at Yasmin og hendes familie ikke skal forlade Danmark senest 4. januar.

01:47

Udlændingestyrelse går nu ind i sagen om Yasmin fra Middelfart. Det betyder at Yasmin og hendes familier ikke skal forlade Danmark senest 4. januar.

1 af 2

Det fortæller Helle Broen, der er mor til en af Yasmins klassekammerater.

Mens sagen behandles i Udlændingestyrelsen er udvisningssagen sat i bero.

Yasmin Ahadi kom i 2010 til Danmark efter en lang flugt fra Afghanistan med sin søster og gravide mor.

Hun fik humanitær opholdstilladelse, fordi hendes far og bror var forsvundet, og uden mænd, kan kvinder ikke klare sig i Afghanistan.

Siden hen blev hendes far og bror fundet i Grækenland, og det betyder, at grundlaget for hendes opholdstilladelse er væk.

Yasmins klassekammerater har kæmpet for at den afghanske pige kan få lov at blive.

Blandt andet har klassen sendt en videohilsen til statsministeren, og over 1000 mennesker har skrevet under på et krav om at hun sammen med sin familie skal have opholdstilladelse.

Men lige lidt hjalp det, og tirsdag i denne uge fik familien afslag på opholdstilladelse, og 4. januar skulle familien forlade landet.

Men i dag torsdag kom beskeden så, at sagen skal behandles igen af Udlændingestyrelsen, og at det får opsættende virkning, så familien ikke skal forlade Danmark.

Familien kan blive i landet indtil Udlændingestyrelsen har færdigbehandlet sagen. I følge TV2/Fyns oplysninger vil Udlændingestyrelsen hastebehandle sagen, så der vil være en afklaring for familien løbet af januar.

En demonstration i Middelfart på mandag klokken 17 bliver gennemført som planlagt trods den nye drejning i sagen. TV2/Fyn sender live fra demonstrationen fra klokken 17.35.