Succes med ny skolepraktik

Skolepraktik skal være lige så godt som virksomhedspraktik. Det mener Kold College i Odense, som har oprettet Kold Anlæg. Det har karakter af et rigtigt firma, selvom det altså foregår på skolen.

Adskillige tusinde unge kæmper hver år en hård kamp for at komme i praktik i forbindelse med deres uddannelser. Men der er langt fra pladser nok, og derfor må mange tage til takke med den mindre attraktive skolepraktik.

Men på Kold College i Odense har de haft stor held med at gøre skolepraktikken langt mere tiltagende for de studerende. På anlægsgartneruddannelsen får de studerende nu tilbudt en ny form for skolepraktik, der er tættere på virkeligeheden end før.

- Jeg er med til både det grå og grønne og maskinvedligeholdelse. Jeg er med til det hele ligesom de andre i skurvognen, siger anlægsgartnerelev Pernille Juul Thomassen.

Eleverne møder ind på Kold Anlæg, hvor det hele fungerer som var det et almindeligt firma. De skal stemple ind og ud, og risikerer også at få overarbejde.

- De kommer i deres arbejdstøj med logoer på som om på en almindelig arbejdsplads. De har værktøj, de har firmabil og de kan køre på skolens adresser og arbejde, siger uddannelsesleder Hans Torp fra Kold College i Odense.

Den mere realistiske skolepraktik er faldet i god jord hos de studerende.

- Mange gange når vi laver noget på skolen, så er det noget vi skal reparerer. Her kan vi komme ud og tegne og lave noget fra bunden, siger Michael Als Hasselby, der er anlægsgartnerelev.

I næste uge er der i Odense konference om "kvalitet i skolepraktik", og her vil erfaringerne fra Kold college blive delt med resten af landet.

Oversigt

    Oversigt