Svage borgere risikerer sparekniven

Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense skal på tirsdag drøfte de massive besparelser, som blev varslet i midten af maj.

En ugentlig lukkedag i Borgerservice, besparelser på væresteder for socialt udsatte, reducerede åbningstider på den alkoholfrie Café Paraplyen, længere ventetid på at komme i behandling på Center For Seksuelt Misbrugte og nedskæringer på det offentlige løntilskud til borgere, som har brug for at få foden indenfor hos en arbejdsgiver. 

Det er blot nogle af de konkrete forslag, som politikerne skal forholde sig til efter, at det i midten af maj kom frem, at der skal skæres dybt i budgetterne i Beskæftigeles- og Socialforvaltningen i Odense.

Forvaltningen har netop offentliggjort sparekataloget, som kommer på dagsordenen, når politikerne i næste uge mødes i Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Det er allerede meldt ud, at spareplanen vil betyde fyringer af mere end 30 medarbejdere i forvaltningen.

De økonomiske udfordringer anslås i år til i alt 47 millioner kroner, dog med et faldende beløb de kommende år. I 2019 forventes ubalancen at være på 26 millioner kroner.

Årsagen til sparerunden er ifølge forvaltningen til dels gammel gæld fra seneste regnskabsår og ikke mindst udefra kommende udgifter til flere flygtninge, flere ungesager og ekstra udgifter til lægeerklæringer.
 

 

 

Oversigt

    Oversigt