SVEND: I aften uddeler publikum selv statuetter

Syv statuetter står klar i kulissen til uddeling i aften, og det er publikum selv, der har fundet vinderne.

Glem alt om Hollywood.

I aften drysser stjernestøvet over Sydfyn, når SVEND Prisuddelingen for 12. gang foregår i Svendborgs bymidte. Og TV 2/FYN viser det hele direkte på tv2fyn.dk med liveblog fra kl. 19.30 og streaming fra kl. 20.00.

SVEND Prisen har en helt særlig status i filmbranchen, for her er der ikke en særlig jury, der har lukket sig inde i et rum og diskuteret sig frem til vinderne ud fra særlige og hemmelige kriterier.
Det eneste, juryen har foretaget sig, er at udvælge feltet af nominerede fra de bedst sælgende film i biograferne fra 1. juli 2015 til 30. juni 2016. 

Herefter er hele listen af kandidater overladt til publikum, der har kunnet stemme i alle kategorierne på kino.dk indtil for tre dage siden.
Se de nominerede længere nede.

Skuespillerne Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus har rollerne som værter ved showet, og de har begge tidligere fortalt, at de glæder sig til det.

- Vi har begge filmet en del i Svendborg og omegn og har altid følt os godt behandlet og godt tilpas, når vi har været på de kanter. Og jo, lad os da bare være ærlige; vi er begge utrolig tiltrukket af Svendborg! Derfor sagde vi også ja til at være værter på SVEND 2016 med stor glæde og eufori. Vi glæder os til at se alle filmglade mennesker i Svendborg, lyder det i en samlet udtalelse fra Nicolaj Kopernicus og Anders W. Berthelsen.

Svend Prisen er indstiftet af samarbejdspartnerne Svendborg Kommune, Foreningen af Filmudlejere i Danmark, FilmFyn, og Producentforeningen og samarbejder med kino.dk om afstemningen.

Her er de nominerede:

 

Årets mest populære danske film

 

Årets bedste kvindelige skuespiller

 

Årets bedste mandlige skuespiller

 

Bedste danske børnefilm

 

Årets danske TV-dramaserie

 

Årets mest populære udenlandske børnefilm

 

Årets mest populære udenlandske film

 

Oversigt

    Oversigt