Svendborg væk fra bunden

Svendborg har forladt bundplaceringen og er rykket op på en placering som nummer 73 i DIs undersøgelse af erhvervsklimaet. De glæder borgemesteren.

  - Jeg er glad og stolt over resultatet. Det er et skulderklap til os alle sammen. Erhvervslivet, borgerne og medarbejderne i Svendborg Kommune, siger borgmester Curt Sørensen Sod.de.

Borgmester Curt Sørensen fremhæver flere forhold, der har rykket den sydfynske hovedstad frem på listen.

- Vi har siden sidste år sat en række projekter i gang. Vi har etableret et godt samarbejde med erhvervslivet. Dels med enkeltvirksomheder, dels med erhvervsorganisationer og via SvendborgAlliancen. Det er et samarbejde med repræsentanter for erhvervslivet, uddannelses-institutionerne og kommunen. Det har været med til at skabe fremdrift, og det skal vi bygge videre på, siger Curt Sørensen.

- Vi har gennemført en stor besøgsrunde til flere af kommunernes virksomheder. Vi har etableret en ny Erhvervskontakt i kommunen, så erhvervslivet har en indgang til det kommunale system. Og endelig har vi haft en fælles forståelse af, at vi skal tale Svendborg og hele områdets goder op. I stedet for at fokusere på det negative, og det der ikke lykkedes, har vi sat fokus på det positive. Tilsammen tror jeg, at det er en af grundene til Svendborgs flotte fremgang på DI's liste, siger Curt Sørensen.

Ihærdig indsats giver bonus

Svendborgs erhvervsliv er glade for den nye placering:

- Jeg er glad for den placering, Svendborg Kommune har fået i Dansk Industri's undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Det er helt klart en ihærdig indsats fra kommunens side, i godt samarbejde med erhvervslivet, der nu har givet bonus, siger direktør Steen Brogaard Larsen, Scan-Vibro A/S, formand for Svendborg Erhvervsråd.

Han ser resultatet som et klart udtryk for, at Svendborg Kommune nu er på rette spor i forhold til samarbejdet med det lokale erhvervsliv.

- Det betyder ikke, at vi nu kan slappe af. Der er forsat noget at arbejde med, således at vi næste år kan tage et spring videre op ad listen, tilføjer han.

Direktør Hans Fuglgaard, Scandinavian Brake Systems A/S, Svendborg, kalder Svendborgs placering på DI's liste fortjent.

- Det er bestemt fortjent, at Svendborg Kommune er rykket så langt frem på listen. Kommunen har virkelig taget udfordringen op og gennemført tiltag, der hjælper erhvervslivet til gavn for alle. Jeg håber, man fortsætter med at gøre tingene endnu bedre og ikke hviler på laurbærrene, siger Hans Fuglgaard.

Oversigt

    Oversigt