Svendborgs borgmester: Jeg tror ikke på politiskolen mere

Justitsministeren åbner for omplacering af politiskolen, som skulle ligge i Herning. Svendborgs borgmester tror ikke længere, at skolen kommer til Sydfyn.

Det er fortsat uvist, hvor den nye politiskole i Vestdanmark skal placeres. Regeringen ønsker nybyggeri.

Nu åbner justitsminister Søren Pape Poulsen, De Konservative, for, at placeringen kan diskuteres. Han fastholder dog, at det skal være et nybyggeri. 

Selvom en lille dør er sat på klem af justitsministeren, så vil Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, Venstre, ikke bruge flere kræfter på at lokke skolen til byen. 

-  Vi har været med hele vejen igennem og fremsat de argumenter, vi synes taler for en politiskole i Svendborg. Men det har været en speget politisk proces. Derfor må jeg erkende, at vi ikke vil gøre mere,  men afvente og se, siger Lars Erik Hornemann til TV 2/Fyn. 

Eftersom regeringen har åbnet op for en ny placering af politiskolen, er flere fynske kommuner, som har budt ind, stadig i spil. Det er Odense, Nyborg og Svendborg. 

- Jeg tror ikke på politiskolen i Svendborg mere, siger borgmesteren. 

I stedet vil borgmesteren fokusere på at fastholde de 90 arbejdspladser, som  SKAT har i Svendborg,  og han håber samtidig at få en del i den forestående udvidelse i SKAT.

Fakta: Rigspolitiets anbefalinger

 

 

 

Oversigt

    Oversigt