Svendborgs hoteller har fede år

Sengene er belagt på københavnerniveau i Øhavets hovedstad.

Ifølge Svendborg Event har byens hoteller de seneste to år oplevet en øget tilstrømning af turister med 6-9 procent om året. Hotellerne melder nu om belægningsprocenter på niveau med københavnerhoteller. 

- Vi mærker effekten af de seneste års strategiske samarbejde mellem kommunen, turisterhvervet og handelsstandsforeningen om en målrettet og synlig markedsføring, forklarer eventchef Anja Mia Haas, Svendborg Event i en pressemeddelse. 

Året har budt på et overflødighedshorn af aktiviteter. Eksempelvis mountainbike maratonløbet Bissen MTB med 650 deltagere fra hele landet. Verdens største singlehand-sejlads var udsolgt med over 420 deltagere. Film- og kulturfestivalen SVEND16 trak 23.000 til film, og 25.000 kom til Peter Belli og Gl. Torvedag på en torsdag. 

Svendborg går all-in på julen 

I forlængelse af kåringen til Danmarks hyggeligste handelsby går Svendborg desuden sammen om at gøre Svendborg til Fyns hyggeligste juleby i 2017 med ekstra julebelysning, events som julemarked på Frederiksøen, isskulpturer på havnen, og hvad der ellers kan iværksættes frem mod næste jul.

- Vi bliver ved at løfte barren højt i fællesskab i håb om, at 1-2 procent af de mange turister får lyst til at flytte til Sydfyn, forklarer Anja Haas.

Sydfynsk hotel kåret som landets bedste 

Hvis man ser på brugeranmeldelser, så topper især et svendborgensisk hotel. Brugerne på hotel-bookingsiden Trivago har via deres anmeldelser kåret hotel Stella Maris ved Svendborgsund som Danmarks bedste. 

- Vi har et stærkt hold, der yder en god indsats og service, siger hotelchef på Stella Maris Peter Ibsen som bud på, hvorfor lige de får så gode anmeldelser. 

Han har også mange bud på, hvorfor netop Svendborg klarer sig så godt i disse år. 

- Det har været en fantastisk sommer for alle hoteller. Svendborg er en kombi af natur, vand, hygge, og det er en by af en størrelse, hvor man kan få alting, uden at den er uoverskuelig, siger Peter Ibsen. 

 

Oversigt

    Oversigt