Svinedrengsshow fyldt med hemmeligheder

En spektakulær opsætning af eventyret Svinedrengen kan ses i Farvergården i Odense. Men den er uden ord - og til gengæld fyldt med hemmeligheder.

Hvert år ved H.C. Andersen Festivals er der tradition for at kunne se et overraskende show i Farvergården i Odense. Publikum har i den smalle gård stået i mørket og set shows fyldt med ild eller vand. Altid med nysgerrigt søgende blikke for at følge handlingen, der foregår i alle retninger og højder.

Også i år er der fyret op under eventyrkedlerne, men instruktør Lasse Winkler er meget påpasselig med ikke at afsløre de spændende detaljer, når vi spørger om showets effekter.

- Åh, det vil jeg helst ikke røbe.

Han løber rundt i gården til prøven, men det er svært at få kontakt til alle de implicerede. Over 60 personer er med foran og bag kulisserne, og de står spredt rundt i hele gården.

- Vi skal videre! 

Lasse Winkler har besluttet sig for at råbe højt, for megafonen virker ikke. Og samtidig skal han konkurrere med lydtrykket fra en koncert på Amfiscenen lige i nærheden.

Medvirkende går rundt med mærkelige parykker og rekvisitter, og der høres lyde af grisegrynten i højttalerne.
Sangerinde Helene Blum er en af de medvirkende, og hun er ved at blive iført en anden type klædedragt, end hun normalt optræder i - nemlig en klatresele. Men også hun er hemmelighedsfuld om sin rolle i showet.

- Det er noget med, at jeg ikke skal stå der, hvor jeg plejer. Jeg skal lidt højt op. Så vi får lige styr på, at hvis jeg falder ned, så er der nogen, der redder mig, fortæller hun med et grin.

Showet viser fortællingen om Svinedrengen, som vi kender den med svin, spilledåser, hundrede kys og alt det andet. Men denne udgave er uden en eneste replik, forklarer instruktør Lasse Winkler.

- Det er en visuel fortælling. Så vi skal prøve at male det hele i billeder og artisteri. Så vi har prøvet at komme ind i H.C. Andersens univers ved hjælp af musik, krop og mimiske effekter.

Lasse Winkler har stor erfaring som instruktør i mange teatersammenhænge, men det er første gang han instruerer Kulturmaskinens årlige show. Alligevel bevarer han roen og styringen, selvom både tidsplan og megafon modarbejder ham.

Mens TV 2/FYN er til stede, ser vi erfarne musikere og masser af balloner, men det er svært at få flere detaljer at vide.
Instruktøren og alle implicerede bliver ved at tale i generelle vendinger og undgår meget behændigt at afsløre detaljer om årets show.

Rygterne i Farvergården vil vide, at publikum får en helt speciel modtagelse, når de træder ind på området, men den er svær at få bekræftet af instruktøren.

- Hvordan bliver publikum modtaget?

- Jamen, det er også en overraskelse.

- Showet plejer også at have spektakulære afslutninger. Hvordan er årets afslutning?

- Den er også spektakulær, men på en lidt anden måde.

- Kan du uddybe det?

- Nej, helst ikke.

Så får vi ikke mere ud af Lasse Winkler den dag, så vi lader ham vende sig om og fortsætte prøverne.

Svinedrengen varer en halv time og kan ses gratis i Farvergården i Odense 25., 26. og 27. august kl 22.00.

 

-

Oversigt

    Oversigt