Sydfyn Style-film kan koste dyrt

Youtube-hit kan koste sydfynske kommuner op mod kvart million i erstatning.

Universal Music kræver samlet 240.000 kroner af de fire sydfynske kommuner, hvis borgmestre i april blev landskendte for deres særlige sydfynske version af verdenshittet Gangnam Style, den såkaldte Sydfyns Style.

Det skriver Fyns Amts Avis torsdag.

Hvis ikke pengene er betalt fredag, kan kravet blive fordoblet.

Konsulent ved Universal Music Dennis Ploug kalder det et partipolitisk fremstød i forbindelse med det forestående kommunalvalg, og mener derfor, at bruddet på ophavsretten hører ind under droit morale, altså særlig slem krænkelse af ophavretten på lige fod med musik, der bruges i reklamer for porno, stoffer, tobak og alkohol.

- Det er klart, at vi har in mente, at der er kommunalvalg lige om lidt, siger Dennis Ploug til Fyns Amts Avis.

Han fortæller, at den regning kommunerne har fået, blot er på det beløb, det ville have kostet, hvis de havde fået tilladelse til at bruge filmen fra start af. Det er først, hvis de ikke betaler, at prisen bliver rigtig høj.

- Vi tror på, at borgmestrene ikke har gjort det her i en dårlig mening, men at det var en fejl. Vi har givet dem en betalingsfrist til på fredag, og hvis de ikke betaler inden der, så bliver det en reel sag om krænkelse, og så bliver beløbet et helt andet, siger Dennis Ploug.

Svendborg Kommune frakender sig ansvaret og henviser til iværksætterprojektet Fremtidsfabrikken, som stod bag optagelserne af Sydfyns Style.

- Regningerne er blevet sendt hertil, men vi har selvfølgelig sendt dem videre til Fremtidsfabrikken, siger kommunaldirektør Erik Bendorf til Fyns Amts Avis.

Hos Fremtidsfabrikken erkender man sit ansvar, men kalder Universal Musics krav for urealistisk.

- De vil have penge for fire krænkelser, men der er jo kun begået en. De har bare set deres snit til at score kassen, og gange regningen med fire, siger projektleder Susanne Aagaard fra Fremtidsfabrikken.

Ny Sydfyn-sang med salsa

Oversigt

    Oversigt