Sydfyn vil have bro til Als

Faaborg-Midtfyn går sammen med Sønderborg for at få en fast forbindelse mellem de to øer

Faaborg-Midtfyn Kommune vil forstærke indsatsen for en fast forbindelse mellem Als og Fyn og har bevilget en halv million kroner til et sekretariat, som skal etableres i samarbejde med Sønderborg. Sekretariatet skal arbejde på at få etableret en fast forbindelse hen over den sydlige del af Lillebælt.

Byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Hans Stavnsager (S) fortæller, at projektet er en ”meget indledende fase”:

- Der en del undersøgelser, der skal laves, der skal regnes på priser og så videre, og så skal der laves et lobbyarbejde. At få overbevist tilstrækkeligt med landspolitikere om, at det her er en god løsning, således at projektet kan realiseres, siger han.

Som eneste parti stiller Enhedslisten sig på bagbenene. Partiet er principielt imod en broforbindelse på netop det sted.

- Det bliver i høj grad et balancespøgsmå. Vejanlægget vil gå ind over nogle sårbare naturområder, og hvis vejen bliver for stor, kan man forestille sig at det går ud over naturområderne, og at der kommer for megen trafik. Bliver den for lille, falder hele rationalet bag projektet væk, lyder det fra Enhedslistens byrådsmedlem Morten Schjøtt.

Hans Stavnsager erkender, at det på nuværende tidspunkt et luftigt projekt

- De her penge skal være med til at gøre det mere konkret, så vi får et beslutningsgrundlag, man kan forholde sig til. Vi mener, det her projekt indeholder så mange muligheder for vores lokalområde, at det er værd at investere i.

En bro vil kræve en opgradering af infrastrukturen til og fra, men det er der behov for ligegyldigt, om broen kommer eller ej, mener Hans Stavnsager.

- Broen er en fantastisk mulighed, men under alle omstændigheder er der behov for at opgradere infrastrukturen til Faaborg. I den sydlige del af vores kommune tager det simpelthen for lang tid at komme til Odense, motorvejen og Trekantsområdet, siger han og fortsætter:

- Så en opgradering af vores infrastruktur er noget, vi skal have kigget på. Men det kunne knyttes sammen med et broprojekt, der kunne knytte hele sønderjyllandsområdet og det nordtyske område meget tættere til os. Det giver nogle helt andre perspektiver.

Sønderborg støtter også sekretariatet med en halv million kroner, og derudover håber de to kommuner på opbakning og økonomisk støtte fra regionen, andre kommuner samt private aktører.

Oversigt

    Oversigt