I det fynske folks tjeneste

Sydfynsk kamp for lokalt skattecenter

Fire sydfynske kommuner og lokale landspolitikere kæmper for at bevare skattecenteret i Svendborg og 125 arbejdspladser.

Borgmesteren i Svendborg frygter at arbejdspladserne bliver flyttet til Odense, og han har derfor på vegne af Ærø, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommuner, skrevet en appel til både skatteministeren og Ministeren for By, Bolig og Landdistrikter.

Skatteministeriet vil samle landets skattecentre på færre adresser. På Fyn er der i øjeblikket skattecentre i Odense, Middelfart og Svendborg.

De fire kommuner frygter, at samlingen vil betyde, at skattecenteret i Svendborg vil blive flyttet til Odense.

- Vi har set det i forbindelse med organisationsændringer i Post Danmark i 2001, politireformen i 2007 og senest i forbindelse med centralisering af læreruddannelsen i 2011, hvor Skårup Seminuarium som bekendt blev nedlagt. Resultatet er hver gang det samme: Andre hensyn end den regionale beskæftigelse i udkantsområderne bliver tilgodeset, skriver Curt Sørensen til Holger K. Nielsen og Carsten Hansen.

Flytning allerede i gang

I følge Curt Sørensen tyder den nuværende sagsbehandling på, at staten er godt på vej til at flytte de 125 skattearbejdspladser til Odense. 20 medarbejder flyttes til januar til Odense, og borgere bliver allerede i dag henvist til samtaler i Odense.

- Vi mener herfra, at regeringen i dette tilfælde har en oplagt mulighed for at sæstte beskæftigelseshensyn øverst på den regionalpolitiske dagsorden således, at skattecenteret i SVendborg bliver bevaret og udbygget, skriver Curt Sørensen.

Opbakning fra Christiansborg

De fire borgmestres kamp for deres skattecenter bliver bakket op af venstres folketingsmedlem Erling Bonnesen.

Han har nu bedt Folketingets skatteudvalg tage stilling til om det er hensigtsmæssigt at flytte skattecenteret fra Svendborg.