Sydfynsk kulturguide forarger byrådsmedlem

Trist og forstemmende. Sådan lyder kritikken fra et byrådsmedlem i Svendborg efter Verdens Største Højskoles lancering af et nyt kulturkort.

I går kunne TV 2/FYN fortælle, at Verdens Største Højskole har lanceret et kulturkort, der giver et overblik over sydfynske kulturoplevelser. Nu bliver kulturkortet kritiseret af det socialdemokratiske byrådsmedlem i Svendborg Kommune Curt Sørensen.

- Det er trist og forstemmende. Kortet fører jo ingen steder hen? Der er ingen endestation. Når man ikke har forholdt sig til formålet med de kulturarrangementer, man lader fremgå på kortet, er der jo uendelige muligheder, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem til TV 2/FYN.

Verdens Største Højskole er en sammenslutning af kulturpersoner, der sammen laver kulturelle projekter. Sammenslutningen er finansieret af Fyns Amts Avis, som også har stået for udgivelsen af Den Sydfynske Kulturkatekismus, som de kalder kulturkortet. Derfor overrasker det ikke Curt Sørensen, at netop højskolens repræsentanter er fremhævet på kulturkortet.

- Verdens Største Højskole har været gode til at tænke sig selv ind i kortet. De får spalteplads, fordi de er Fyns Amts Avis' skole. Tak for kaffe. Alt er muligt, når man ikke har diskuteret formålet med det. Jeg kunne godt komme i tanke om andre ting, der var mere relevant at få med på kulturkortet end de kultursteder, forstanderne på Verdens Største Højskole repræsenterer. Jeg siger bare hold da op, lyder det fra Curt Sørensen.

Højskolen har i alt 16 forstandere. Heriblandt Desiree Ulrich, der også er indehaver af Bandit Productions. Hun lægger ikke skjul på kortets reklamepotentiale.

- Ja, det er reklame. Men det er også fordi, de skal have lov til at være der. Altså jeg er jo bare selvstændig, men der er da flere af de andre forstanderes kulturinstitutioner, der er på kortet. Vissevasse. Det er en fordel at være forstander i Verdens Største Højskole, og til næste år kommer der sikkert nogle andre forstandere for højskolen, siger Desiree Ulrich med et glimt i øjet til TV 2/FYN.

Curt Sørensen har udtrykt sin kritik af kulturkortet på sin Facebook-profil, og det har ført til debat. Jakob Bjerregaard Engmann, der er en af de andre forstandere for højskolen, og som også teaterchef for BaggårdTeatret, der har fået en plads på kulturkortet, skriver på Facebook:

- Kæk måske. Et eksperiment, helt sikkert. Men nu stadig substantiel, Curt. Den er resultatet af en POST IT-fest/brainstorm med ca. 60 engagerede borgere og en efterfølgende grundig redaktionel udvælgelse af 5 af højskolens forstandere - alle dybt involverede personer i det svendborgensiske kulturliv. Det er naturligvis ærgerligt, at du ikke kan se formålet. Uanset er det svært ikke at glædes, når kulturen debatteres og positivt og inspirerende foldes ud i spalterne.

Svendborg Kommune er selv ved at lave et kulturkort, som de regner med at udgive i slutningen af 2016, og ifølge Curt Sørensen har de tidligere forsøgt at samarbejde med Fyns Amts Avis om at lave guiden.

- Det har tydeligvis været vigtigt for avisen at udgive deres version før kommunen. Men deres kulturkatekismus er ikke voldsomt inspirerende. Det undrer mig alligevel, at Fyns Amts Avis ikke har ønsket at samarbejde. Hvis vi havde samarbejdet havde man måske ikke set så ensidigt på kulturområdet. I Kulturudvalget er vi nemlig ved at begå samme fejl som Fyns Amts Avis. Vi diskuterer ikke formålet med kulturkanonen.

Oversigt

    Oversigt