Sygeplejersker skal bemande ikke-akutte patienttransporter

Pilotprojekt skal styrke kvaliteten på patienttransporterne mellem sygehusene og aflaste ambulanceredderne. Pris: 12-13 millioner kroner.

Patienter, der skal transporteres mellem de syddanske sygehuse, kan i højere grad se frem til at blive tilset af sygeplejersker. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Et flertal i regionsrådet i Region Syddanmark besluttede nemlig 23. maj at sætte et nyt pilotprojekt i værk, der foreløbigt skal løbe i ét år.

Sygeplejersker fra regionens sygehuse skal sammen med en chauffør eller en assistent fra regionens ambulanceoperatører fremover bemande fire biler, der er afsat til at køre ikke-akutte patienter, der har brug for at ligge ned og skal bringes fra ét sygehus til et andet.

De fire biler kører ud fra de fire akutsygehuse i Odense, Kolding, Aabenraa og Esbjerg  og kommer til at køre i tidsrummet 07.00 til 19.00 på hverdage.

Region Syddanmark vil tilkøbe bilerne hos ambulanceoperatørerne BIOS Ambulance Services og Responce A/S. Sygehusene stiller sygeplejerskerne til rådighed på samme vis, som de stiller læger til rådighed i akutlægebilerne.

Sygeplejerskerne skal uddannes i løbet af juni, og det forventes, at de starter tidligst 1. juli.

Udgifterne til projektet i den 12 måneder lange projektperiode vil ligge i størrelsesordenen 12-13 millioner kroner.

Enhedslisten, SF og Liberal Alliance stemte imod.

Oversigt

    Oversigt