Tænk ud af boksen: Showroom i stalden

Mange steder kæmper landbrugene en hård kamp for overlevelse. Derfor kan det være en god ide at tænke ud af boksen.

Siden 1700-tallet har familien Kibæk drevet Kærbygård i det sydøstlige Odense. I dag var der reception på et nyt snedkeri med fremstilling af plankemøbler.

For det kræver nytænkning for at drive et landbrug i dag, hvis man spørger den nuværende ejer, som er 9. generation på gården.

- Der er ikke nogen, der ved, hvad fremtiden bringer for dansk landbrug. Men mange landbrug ligger jo inde med lækre bygninger som vores her - og dem kan man jo udnytte til andre formål, fortæller Henrik Kibæk.

Den nye generation på Kærbygård har valgt at satse på det potentiale, der ligger i egen skov. Et eksempel på en alternativ ide, hvis traditionelt landbrug ikke kan gøre det alene. 

Så her producerer de bordplader, vinreoler og andre møbler i træ fra baghaven. 

 

En ældgammel eg bliver nu til en bordplade
En ældgammel eg bliver nu til en bordplade

 

- Det er vigtigt, at man tænker ud af boksen - og det kan man jo gøre på flere måder. Man kan gøre det på den eksisterende produktion som grise eller afgrøder på marken. Vi har så valgt at tage nogle af de afgrøder, som der står ude i skoven og lave nogle dejlige møbler ud af det.

Oversigt

    Oversigt