I det fynske folks tjeneste

Tænketank skal skabe vækst på Midtfyn

Lav vækst, lav beskæftigelse og lavt uddannelsesniveau. Der er masser af udfordringer i Faaborg-Midtfyn kommune. En gruppe tunge erhvervsfolk skal komme med forslag, der kan ændre kursen.

De tunge drenge

Seks erhvervsfolk er med i tænketanken - blandt andet direktørerne for Rynkeby og Egeskov Slot. De skal komme med forslag til initiativer, der kan skabe vækst og arbejdspladser i kommunen. Og det kan lade sig gøre. Det mener formanden for den nye gruppe.

- Jeg er sikker på, at Faaborg-Midtfyn Kommune vil få glæde af de vinkler, som vi i tænketanken kan bringe ind i indsatsen for at skabe en positiv udvikling i kommunen. Vi repræsenterer en anden verden end den kommunale, og jeg har en klar forventning til, at vi kan udvikle initiativer, der vil styrke kommunens indsats overfor erhvervslivet, og som kan skabe rammer for et stærkere samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet, siger Søren Brandi, der er direktør i virksomheden Hildebrandt & Brandi.

Arbejdspladserne mangler

Rynkeby udvider produktionen i Ringe med mere end 50%

Antallet af arbejdspladser i kommunen er faldet med 11 procent fra 2009-2011. Desuden viser undersøgelser fra Dansk Byggeri og Dansk Industri, at vilkårene for virksomheder i kommunen er klart dårligere end landsgennemsnittet.

Det skal der laves om på, mener Faaborg-Midtfyns borgmester.

- Jeg er utrolig glad for, at så mange kompetente og travle erhvervsfolk har sagt ja til at hjælpe os. Jeg har store forventninger til, at vi får nogle spændende forslag, som gerne må udfordre os, men jeg forventer også at få forslag, der både forpligtiger erhvervet og kommunen, fordi jeg er overbevist om, at det er i vores samarbejde, at de største gevinster kan finde, siger afgående borgmester Hans Jørgensen (S).

Efter planen skal tænketanken aflevere deres første udkast til en vækststrategi i marts.

De er med i tænketanken

o Direktør Søren Brandi, Hildebrandt & Brandi (formand)

o Direktør Jørgen Dirksen, Rynkeby Food

o Direktør Per Juul Nielsen, KEN

o Direktør Henrik Neelmeyer, Egeskov slot

o Direktør Claus E. Eskildsen, Kami

o Iværksætter Rikke Bech Skovgaard, Hybjerghus Consult