Tæppe fra fynsk herregård udløser slægtsfejde

Hofjægermester sagsøges af sin søn for at sætte arvetæppe til en værdi af 47 millioner til salg

Et tæppe fra herregården Juelsberg på Fyn er blevet omdrejningspunktet i intern slægtsfejde. Det fortæller Weekendavisen. På den ene side står hofjægermester Erik Juel og dennes hustru samt deres advokat Karoly Nemeth og på den anden Erik Juels søn fra et tidligere ægteskab, Gregers Juel.

Tæppet har været sat til til salg i London, fordi det statslige Kulturværdiudvalg sidste år måtte opgive at købe det, selvom tæppet ifølge udvalget har afgørende national betydning. Udvalget kunne ikke skaffe de 47 millioner kroner, som tæppet er vurderet til og var derfor nødt til at tillade, at det blev ført ud af Danmark.

Auktionshuset Christie's i London har imidlertid stoppet salget af tæppet efter en henvendelse fra Gregers Juel, der hævder, at hans far har forpligtet sig til at beholde det godt ni meter lange og tre meter brede tæppe i familiens eje. Gregers Juel har ifølge Weekendavisen derfor nu lagt sag an mod sin far, stedmor og Karoly Németh.
 
Det franske tæppe blev givet som gave af Solkongen, Ludvig XIV, til en dansk minister i 1600-tallet og er skabt på den berømte fabrik Savonnerie.

Oversigt

    Oversigt