I det fynske folks tjeneste

TBT: Offensiv over for lokale virksomheder

Odense Kommune vil nu gøre en særlig indsats for at få lokale entreprenørvirksomheder til at byde på de mange byggeopgaver i Odense de kommende år.

De kommende år skal der bygges på Thomas B. Thriges Gade og de omkringliggende arealer for over en halv milliard kroner. Kommunen er forpligtet til at følge EU-lovgivningen om udbud, men samtidig vil Odense Kommune forsøge at tiltrække lokale fynske firmaer til opgaven.

- Vi følger selvfølgelig EU-lovgivningen om udbud til punkt og prikke, men vi vil gerne gøre en ekstra indsats, udover det lovpåkrævede, for at få lokale firmaer til at byde ind på opgaverne. Hvem der vinder udbuddene, er der jo en række forskellige kriterier, der afgør, men vi vil gøre, hvad vi kan for at informere den fynske byggebranche om deres mulighed for at få del i opgaverne, siger projektchef for Fra Gade til By projektet, Svend Heegaard.

Omdannelsen af den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade i Odense går i gang til sommer. Samtidig starter KPC byggeriet af Odenses nye musik-, teater, og konferencehus, Odeon, på grunden ved siden af Odense Koncerthus. I næste uge deltager 40 fynske firmaer i et informationsmøde om de omfattende byggeplaner.

- Jeg er meget glad for at KPC har sagt ja tak til at samarbejde med os om at yde den her ekstra service for de fynske virksomheder. Odense er i gang med en rivende udvikling og det er ikke nogen hemmelighed, at vi meget gerne vil give lokale kræfter de bedste betingelser for at kunne byde ind på vores bygge-entrepriser, siger Svend Heegaard.

På informationsmødet vil virksomhederne også blive informeret om mulighederne for at flere virksomheder kan gå sammen og byde på de forskellige entreprisepakker.