I det fynske folks tjeneste

Team Danmark-boss om bue-guld: Årets overraskelse

Michael Andersen kalder fynske Maja Jagers guldmedalje ved VM i bueskydning for årets overraskelse i dansk idræt.

Selv ikke i bueskytternes eget forbund havde man turdet håbe på så flot et VM, som tilfældet var i sidste uge, hvor det blev til to guldmedaljer og en bronzemedalje.

To af medaljerne blev vundet i OL-disciplinen recurve, og det får naturligvis smilet frem hos Team Danmark-direktør Michael Andersen, som ikke havde regnet med så flotte resultater.

- Kvindernes bronze i holdkonkurrencen var overraskende for mig, selv om vi vidste, at de var på vej, og det understreger, at vi har en bredde.

- Men at Maja Jager fra en placering som nummer 49 på verdensranglisten går hen og blandt andre slår den olympiske mester og vinder VM-guld individuelt, det er for mig at se måske den største overraskelse i år i dansk idræt, siger Andersen.

Han kan konstatere, at Team Danmark traf den rigtige beslutning i december sidste år, da man besluttede at hæve støtten til Bueskydning Danmark fra lige under én million kroner til knap 1,4 millioner.

Pengene er gået til at sende eliteskytterne til World Cup-stævner og på træningssamlinger, ligesom der også er givet ekstra støtte til Maja Jager, der i marts rejste til bueskydningens absolutte topnation, Sydkorea, for at blive bedre.