Teaterdirektør får fire år mere: Jeg har store ambitioner!

Odense Teaters bestyrelse er tilfredse med Jens August Willes arbejde og forlænger hans kontrakt.

Da Jens August Wille blev ansat som teaterdirektør i efteråret 2013, var det for en fire-årig periode. Men selvom der er et helt år tilbage af kontrakten, har bestyrelsen nu valgt at holde fast i manden ved at forlænge kontrakten til 2021.

Bestyrelsesformand Susanne Crawley Larsen gør opmærksom på, at teatret har en lang planlægningshorisont, og at de gerne vil fortsætte Willes linie på teatret.

- Bestyrelsen har med stor tilfredshed fulgt Jens August Willes arbejde de seneste tre sæsoner. Det går rigtig godt på Odense Teater, og vi er derfor glade for, at han har sagt ja til fortsat at stå i spidsen for at udvikle kunsten og Odense Teater, fortæller Susanne Crawley Larsen.

 

quote Det er et varmt skulderklap og en anerkendelse af den retning, som Odense Teater bevæger sig i. Jeg har fortsat store kunstneriske ambitioner for Odense Teater

Jens August Wille, teaterdirektør

Jens August Wille har i de seneste sæsoner præget udbuddet af forestillinger, så Odense Teater i højere grad henvender sig til teenagerne. Det er blandt andet kommet til udtryk med forestillinger som Skammerens Datter og vampyrgyseren Lad den rette komme ind. For øjeblikket er teatret også i gang med Projekt Dansedrømme, der involverer danseinteresserede i alderen 14-22 år.

- Det er et varmt skulderklap og en anerkendelse af den retning, som Odense Teater bevæger sig i. Jeg har fortsat store kunstneriske ambitioner for Odense Teater og mange, spændende forestillinger, jeg med hjælp fra teatrets mange engagerede og professionelle medarbejdere gerne vil præsentere publikum for. Jeg har et kæmpestort hjerte for Odense Teater og er meget motiveret af landsdelsscenens udfordring med at rumme mange forskellige genrer og målgrupper.

Willes kommende fire år kommer også til at byde på en del forandring. 
I 2017 står teatrets nye scene færdig i musik- og teaterhuset Odeon. En scene, der skal afløse den nuværende på Sukkerkogeriet.

Men de økonomiske udsigter er ikke ligefrem rosenrøde. Teatrets indtægter kommer primært fra statstilskud, men i de kommende år bliver tilskuddet reduceret med 2 procent pr. år. 

Selv på den baggrund har bestyrelseformand Susanne Crawley Larsen tiltro til Jens August Willes evner.

- Under hans ledelse er det lykkedes både at tiltrække det unge publikum og fastholde teatrets trofaste teatergængere. Han har desuden blik for det moderne publikums behov, som blandt andet tilgodeses med ny café og restaurant i foyerområdet, siger Susannne Crawley Larsen.

 

Oversigt

    Oversigt