Thomas fiskede trods EU-forbud: Nu har protesterne virket

Thomas Theodorsen var fiskeren, der trodsede EU - og sejlede ud, mens hans danske kolleger blev tilbage på kajen. Nu kan han fiske løs uden at skulle bekymre sig om kontrol og bøder.

Torsdag eftermiddag kom nyheden om, at danske fiskere nu må fange fisk på samme vilkår som deres tyske kolleger. Den besked blev godt modtaget i Bagenkop. 

TV 2/FYN fanger Thomas Theodorsen ombord på kutteren SG 92, hvor han allerede har gang i dagens fangst.

- Det er godt nok dejligt. Det er godt, at vi har fået lov til at fiske på lige vilkår med vores tyske kolleger, siger han.  

Ni dage på kajen
I ni dage har fiskerne i Bagenkop været tilskuere til, at de tyske fiskere har fanget løs.  Årsagen er, at de tyske myndigheder har tolket EU-regler anderledes end de danske myndigheder. Tyskerne fik lov til at fange fladfisk, selvom de sandsynligvis ville få torsk med som bifangst.

Siden 1. februar har den vestlige Østersø ellers været lukket for fiskeri efter torsk. En beslutning, der blev taget af EU's ministerråd i oktober sidste år under store protester. 

Men nu har miljø- og fødevareministeren valgt at følge den tyske fortolkning. Derfor må de danske fiskere også fange fladfisk, også selvom der ryger torsk med i garnet.

- Det var ærgerligt, at der skulle gå ni dage, men der skulle åbenbart noget protest til. Men altså bedre sent end aldrig, lyder det fra Thomas Theodorsen. 

TV 2/FYN fortalte tirsdag om fiskerne, der var godt frustrerede over at måtte sidde tilbage på kajen. Men Thomas Theodorsen valgte altså at trodse EU og sejlede ud for rullende kameraer. Men nu kan han altså gøre det uden at skulle bekymre sig om kontrol og bøder.

Fiskerne må fange fladfisk i lukkeperioden på to måneder, så længe de ikke har en bifangst af torsk på over 10 procent af den samlede fangst. 

Se interview med Bagenkopfisker Lasse Holm

 

Oversigt

    Oversigt