Thorborg fusionerer med kæmpe kræmmerkæde

Den Thorborg-ejede isenkræmmerkæde, Inspiration, fusionerer med Imerco og satser på børsnotering. Det nye selskab får en forventet samlet omsætning på 1,6 milliarder kroner om året.

Den fynskejede isenkræmmerkæde Inspiration har indgået aftale med Imerco om fusion. Niels Thorborg, som ejer Inspiration via selskabet 3C RETAIL, glæder sig over aftalen.

- I Inspiration har vi gennem de sidste 3 år haft en god udvikling både resultat- og konceptmæssigt. Derfor er tidspunktet det helt rigtige for begge parter til at sætte turbo på udviklingen og på den måde fremtidssikre Inspiration og Imerco. Derfor glæder jeg mig over, at vi har fået denne aftale forhandlet på plads, så danskerne også i fremtiden kan møde den klassiske isenkræmmer i gadebilledet og på nettet," siger Niels Thorborg.

Aftalen kommer som en konsekvens af den stadig stigende konkurrence fra blandt andet de store supermarkeds- og boligindretningskæder og den nethandel, der beskæftiger sig med indretning til bolig og køkken.

Det forklarer bestyrelsesformand, advokat Niels Heering, fra Imerco.

- Både Imerco og Inspiration er isenkræmmerkæder med klare koncepter, og med fusionen får vi samlet alle gode kræfter, så vi kan være endnu stærkere i et marked, som bliver stadig mere konkurrencepræget," siger Niels Heering.

Imerco og Inspiration får en samlet omsætning på 1,6 milliarder kroner. Heraf kommer cirka 1,1 mia. kr. fra Imerco, mens Inspiration omsætter for cirka 0,5 milliarder kroner. Imerco-kæden består af 153 butikker, mens Inspiration har 48 butikker. I alt har de to kæder knap 1700 ansatte.

På sigt satses der på en børsnotering.

- Imerco forventer før sammenlægningen et driftsresultat før afskrivning på driftsaktiver og goodwill-nedskrivninger i niveauet 90 mio. kr. og Inspiration 15 mio. kr. Med de synergier vi relativt hurtigt kan høste, forventer vi snart at kunne opnå et resultat på over 150 mio. kr. Vi har hermed også skabt en stærk børsnoteringskandidat, hedder det.

Fusionen er afhængig af Konkurrencestyrelsens godkendelse og ventes endelig på plads den 1. november i år.

 

 

Oversigt

    Oversigt