Thyge Nielsen: Hvis det er korrekt, har Falck et problem

Mistanken fra Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen bekymrer Thyge Nielsen fra Region Syddanmark, der i måneder har stået midt i balladen mellem BIOS og Falck.

Det er Konkurrence -  og Forbrugerstyrelsen, der har en mistanke om, at Falck har misbrugt sin dominerende markedsposition for at spænde ben for ansættelse af reddere hos BIOS.

Mistanken bekymrer nu formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark: 

-Hvis de hypoteser, de har fremsat, de er korrekte, så synes jeg, det lidt er en rygende pistol, de har sat hen foran panden på Falck, siger Thyge Nielsen, der er formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark og fortsætter:

Hvis de har ret, så må det give anledning til meget, meget røde ører i Falcks ledelse, siger Thyge Nielsen, Region Syddanmark, Venstre

Falck afviser kritik

Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen har efter 10 måneders undersøgelser fundet indicier på, at Falck har misbrugt deres markedsposition og ansat reddere andre steder i koncernen for at forhindre BIOS i at hverve reddere. Men den mistanke afviser Johnny Christensen, der er talsmand for tidligere falck-reddere i regionen. 

- Sådan opfører man sig ikke i Falck, det gør man ikke. Der er man anstændig, og der er man ordentlig. Og der er ikke nogen mennesker, reddere eller andre, der er blevet truet eller har fået at vide, at de ikke skal søge ved Bios. Slet, slet ikke, forklarer Johnny Christensen.

Der er jo en stærk mistanke. Og det er noget, de har undersøgt gennem ti måneder. Gør det slet ikke indtryk på dig?

-Nej, det gør det faktisk ikke. Det må jeg sige, at det gør det ikke. Og jeg er helt sikker på, at der ikke er noget i den sag, når den bliver fuldt opklaret.

Regionsrådet drøfter sagen på mandag. Falder afgørelsen ud til BIOS' fordel kan Falck imødese et større bødekrav. 

Se det fulde indslag om sagen i aften kl. 19.30 på TV 2/Fyn. 

 

Oversigt

    Oversigt