I det fynske folks tjeneste

Tidlig julegave til vestfynske bilister

Torsdag morgen fik bilisterne på den vestfynske motorvej som lovet en tidlig julegave. Vejdirektoratet pakkede for en stund maskinerne sammen og åbnede E20 - nu med et ekstra spor.

Det er udvidelsesvejarbejdet mellem Nørre Aaby og Middelfart, der nu bliver sat på stand by.

Det betyder, at trafikanterne nu kan køre i tre spor mod Sjælland i motorvejens sydside. I motorvejens nordside vender situationen tilbage til normalen med to spor mod Jylland. Og så bliver hastigheden sat op fra de mange måneder med 80 km. i timen til 110 km. i timen.

Vejarbejdet vender tilbage til marts, hvor den vestgående retning også vil få et tredje spor.

- Nu skal vi hjem og kigge på vores erfaringer fra arbejdet med sydsiden, men meget tyder på, at vi vender tilbage med samme metode til næste år, da det er en af de hurtigste og mest effektive metoder, når vi udvider motorveje, siger projektleder i Vejdirektoratet Mike Boesen.

Den kommende juletid er garanti for travlhed på vejene. Og med årstidens store risiko for sne og is på vejene er afslutningen på anlægsarbejdet en hjælpende hånd til trafikanterne.

- Vejarbejde kombineret med vintervejr er ikke en god cocktail. Derfor er det godt, vi nu er færdige på Fyn. Rigtig mange danskere skal forbi anlægsstrækningen i forbindelse med julen, og de kan nu komme frem uden hindringer, siger Mike Boesen.

Desuden er reparationsarbejdet i forbindelse med sommerens lastbilbrand på Den nye Lillebæltsbro også færdigt.