Tidligere skolestart skal redde efterskolerne

Det kommer ikke til at gå ud over landsbyerne og de mange fynske efterskoler, hvis den nuværende 10. klasse ændres. Det mener Dansk Industri, der dermed svarer på den kritik flere efterskoler var ude med her på TV 2/Fyn i sidste uge.

Sammen med Kommunernes Landsforening og Dansk Metal har Dansk Industri fremsat et forslag, om at ændre 10. klasse, som vi kender den i dag, så det i fremtiden kun skal være et tilbud til de svage elever.

Det fik flere fynske efterskoler til at frygte lukning, da efterskolerne fortrinsvis har 10. klasser.

Men det vil ikke få konsekvenser for efterskolerne og de landsbyer, hvor de ligger, mener de tre foreninger. De vil nemlig give mulighed for at man kan beholde eleverne på skolerne ved eksempelvis at lade dem tage første år af gymnasiet på en efterskole eller ved få eleverne til at begynde på efterskolerne i 9. klasse.

- Vi tror ikke, at det vil få den store konsekvens for landområderne. Vi forhindrer ikke nogen i at gå på efterskolerne. Spørgsmålet er bare om man ikke kunne tage sit efterskoleophold i 9. klasse i stedet, siger Mads Eriksen, der er chefkonsulent, Dansk Industri

Formålet med forslaget fra de tre foreninger er at samle midler sammen til at skabe en 10. klasse, der er bedre til at samle de svage unge op, så flest muligt får en ungdomsuddannelse.

Oversigt

    Oversigt