I det fynske folks tjeneste

For tidligt fødte og forældre holdt åbent hus

I dag er det international præmarturdag. I Odense var lokalforeningen på Fyn samlet for at sætte fokus på for tidligt fødte børns udfordringer.

I dag er det international præmarturdag. I Odense var lokalforeningen på Fyn samlet for at sætte fokus på for tidligt fødte børns udfordringer.

Mange præmature eller for tidligt fødte oplever gener hele livet.

Den tidlige fødsel kan i barnets første tid betyde livstruende sygdomme. Hvis børnene overlever disse, får de ofte koncentrationsproblemer og andre gener, som ligner ADHD-børns udfordringer.

Men fordi de for tidligt fødte ikke har nogen diagnose, kan det være meget svært at blive set som andet end dårligt opdraget i skolen eller børnehaven.

Og det er netop, hvad lokalforeningen på Fyn vil sætte fokus på.

- Til hverdag er der ikke nogen, der tænker på for tidligt fødte børn, til trods for der bliver født cirka 4500 i Danmark om året, så vi mangler fokus, siger Heino Rye Rahbek Nielsen, der er lokalgruppekoordinator for Dansk Præmaturforening på Fyn.

Arrangementet i dag var et åbent hus, hvor interesserede kunne komme og hilse på andre forældre til præmature, og flere af gruppens medlemmer fortalte deres historier omkring hospitalsindlæggelser, hverdagen med præmature og hvordan det føles at blive forældre til et præmatur barn med alt hvad det indebærer.

- Med den inklusion der er i daginstitutioner og skoler er der ikke de forskellige hjælpemidler, der er behov for, siger Heino Rye Rahbek.