Tidslinje: Få overblikket over sagen om plejeforældrene fra Odense

Et omstridt plejeforældrepar fra Odense er for tredje gang mistænkt for vold mod plejebørn. Første gang var i 2009, og i 2013 blev plejemoren frikendt i Retten i Odense.

Odense Kommune har anmeldt et plejeforældrepar fra Odense til politiet. Parret er mistænkt for overgreb på parrets plejebørn.

Det er tredje gang, at parret er i politiets søgelys. I 2009 blev faren politianmeldt af plejebørnenes biologiske forældre, og fire år senere blev plejemoren politianmeldt for vold mod en 12-årig dreng.

Herunder kan du se en tidslinje over forløbet med plejefamilien og de fire søskende, der har boet hos familien:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rettelse: I tidslinjen skrev vi tidligere, at plejeforældrene blev politianmeldt for tredje gang den 4. januar 2017. Det var en fejl. Der er tale om den 5. januar 2017. 

Mobiloptagelser af skænderi

I Retten i Odense var plejemoren tiltalt for at have fastholdt plejesønnen, for at presse et knæ mod hans krop og for at holde ham om halsen eller nakken med hænderne. Mobiloptagelser dokumenterede et skænderi mellem moren og den 12-årige dreng og blev offentliggjort i medierne. Plejemoren blev dog frikendt i 2014. 

Parret har haft fire søskende boende, og tre af børnene blev fjernet i forbindelse med retssagen og episoden med videooptagelserne. Den yngste dreng blev boende indtil januar 2017, hvor Odense Kommune fjernede den otteårige dreng og politianmeldte plejeforældrene.

Plejeforældreparret har ifølge politianmeldelsen, som TV 2/FYN er kommet i besiddelse af, brugt uacceptable metoder for afstraffelse og opdragelse, og som resultat heraf er børnene blevet svigtet, traumatiseret og har taget skade, lyder det.

16-årig dreng: Vi kunne have været skånet for meget

I et anonymt interview med TV 2/FYN siger "Mikkel", der i 2013 blev overfuset af plejemoren i den omtalte video, at han håber, politiet vil undersøgen sagen grundigt denne gang. 

- Jeg er glad for, at de har lyttet til os nu, men det skulle de have gjort for mange år siden. Mine søskende og jeg kunne have været skånet for meget, siger "Mikkel" til TV 2/FYN.

Plejeforældrene afviser igennem deres talsperson, at der er hold i politianmeldelsen. TV 2/FYN arbejder på at få en kommentar til sagen fra Odense Kommune.

Oversigt

    Oversigt