Tietgen siger endelig!: Handelsuddannelsen kommer til Fyn

Til august næste år tilbyder erhvervsskolen Tietgen i Odense også en handelsuddannelse. Det er første gang uddannelsen udbydes på Fyn.

Fra næste år kan handelstalenterne blive færdiguddannet og virke på Fyn. Det blev en realitet, da Undervisningsministeriet meddelte resultatet af en udbudsrunde blandt udbydere af erhvervsuddannelser og praktikcentre.

Handelsesuddannelsen landede hos Tietgen, og det er, Annette Vilhelmsen, der tiltrådte stillingen som direktør for Tietgen i sommer, tilfreds med. 

Annette Vilhelmsen.
Annette Vilhelmsen.

Hun siger blandt andet, at det vil give både handelsuddannelsen og virksomhederne muligheder for at rykke tættere på hinanden til glæde for både elever og virksomheder.

- Når handelsuddannelsen bliver løftet, så skulle det gerne smitte af på Fyn, og vi forventer, at der fremover vil blive uddannet flere handelselever til gavn for det fynske erhvervsliv, siger hun og refererer til en prognose fra Region Syddanmark, hvor det vurderes, at der inden for handel på Fyn bliver behov for yderligere 500 handelselever inden for de nærmeste år, siger Annette Vilhelmsen, mens Bo Ravn, forstander på erhvervsuddannelserne på Tietgen, tilføjer: 

- Uddannelsen af handelselever kan medvirke til at udvikle talenter, som kan bruge deres uddannelse til – på ægte entreprenørvis – at udvikle nye koncepter, starte nye virksomheder, bidrage positivt til væksten og erhvervsudviklingen på Fyn, og hvem ved: Måske ser vi en ny C.F. Tietgen, Lars Larsen eller Christian Stadil?

Start 1. august 2017

 Når Tietgen Business 1. august 2017 udbyder handelsuddannelsen, kan fynske og vestsjællandske virksomheder sende deres elever på skoleophold på Tietgen Business. Tidligere har elverne skulle til trekantsområdet eller Sønderjylland.

Med Undervisningsministeriets  godkendelse af Tietgen Business er det første gang handelsuddannelsen udbydes på Fyn. Skolen udbyder i forvejen detail, kontor og finansuddannelserne.

Oversigt

    Oversigt