Tilskuertal bløder: Nu giver OB gratis billetter til fans

Til årets sidste superligakamp mod Viborg kan OB-fans komme gratis ind. Det devaluerer produktet, advarer forsker.

Har du lyst til at komme gratis til superligafodbold, har chancerne aldrig været større. Superligaklubberne forærer ofte billetterne væk, og nu er OB også kommet med på vognen.

På sin hjemmeside skriver den fynske superligaklub, at alle OB-fans kan komme ind på klubbens regning i årets sidste superligakamp på udebane mod Viborg.

- Vi giver billetten til alle OB-fans, der tager turen til Viborg for at støtte os på udebane til årets sidste kamp, lyder det.

- Jo flere stribede fans, vi har med på Energi Viborg Arena, jo bedre.

quote Man skal passe på med at devaluere produktet.

Kenneth Cortsen

Laveste tilskuertal i 15 år

Det er som nævnt ikke første gang, at klubberne forærer billetter væk for at få fans med på tribunerne. Samme trick har blandt andre AC Horsens, AGF og Silkeborg benyttet sig af – med blandede resultater.

Tilskuertallene i Superligaen er historisk lave. Ifølge DR skal man 15 år tilbage for at finde så lave besøgstal. I gennemsnit har kampene i landets bedste række 6000 tilskuere – 18 procent lavere end forrige sæson.

Nogle kampe har kun 1000 tilskuere.

Forsker advarer mod gratis billetter

Det kan også være den forkerte løsning at forære billetterne væk, som OB gør i årets sidste kamp mod Viborg.

- Man skal passe på med at devaluere produktet og ligesom signalere over for omverdenen, at det fodboldprodukt, man tilbyder, ikke har den store værdi, siger Kenneth Cortsen, der forsker i sportsøkonomi ved Aarhus Universitet og University College Nordjylland, til DR.

Interesserede OB-fans skal møde op ved udebaneafsnittet på Energi Viborg Arena, hvor de gratis billetter vil blive uddelt, oplyser den fynske superligaklub. Kampen spilles i Viborg mandag den 12. december klokken 19.00.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt