Tilsynssag mod Nissehueskolen

Strandmølleskolen i Assens skal nu undersøges for, om den overholder friskoleloven

Strandmølleskolen i Assens er nu igen i søgelyset. Skolen blev landskendt i december 2014, hvor skolelederen afklædte to elever til en morgensamling, den såkaldte nissehuesag, og truede med at klippe deres tissemænd af, fordi de havde glemt at tage nissehuer på. Nu indleder Styrelsen for Undervisning en tilsynssag vedrørende skolens opfyldelse af friskolelovens første paragraf.

- Vi er meget bekymrede for det menneskesyn og børnesyn, der ligger til grund for, at de undersøgte børnenes private computere, siger Bo Lind til DR FYN. Han er far til et af de ni børn, som blev hevet til side i november sidste år i forbindelse med en anden sag, hvor skolens ledelse tog elever i 7. klasse ud af undervisningen for at undersøge deres private computere og tablets. Det skyldtes en mistanke om, at der var porno på børnenes computere.

Skolen har indtil 4. marts til at redegøre for dens metoder.

Skolebestyrelsen har skrevet til forældrene, at de meget gerne havde været denne sag foruden:

– ikke mindst fordi den har medført uoverensstemmelse mellem skolen og en række forældre. Derfor byder vi også tilsynet fra STUK velkommen idet det er i alles interesse, at alle sten nu bliver vendt. Vores klare mål er, at ingen skal være i tvivl om, at vi på Strandmølleskolen hver dag gør vores bedste for at drive en god skole – og en skole, der på alle måder overholder lovgivning og gældende regler, lyder det bl.a. i brevet der er understrevet Thomas Hald på vegne af skolebestyrelsen.

Oversigt

    Oversigt