- Tinderbox-profilen er så bred, at den passer til alle

Musikjournalist Simon Staun er begejstret over dagens navne til Tinderbox, der tilsammen udgør en meget bred musikprofil.

- Kings of Leon er rigtig godt booket. Det er et navn, jeg har nævnt de første to år, så det er fint, de endelig får booket dem, siger Jysk Fynske Mediers musikjournalist Simon Staun.

Han blev glædeligt overrasket, da tre nye navne i dag blev annonceret til Tinderbox. Deriblandt den engelske elektropop-duo Pet Shop Boys, der havde deres storhedstid i 1980'erne, og som stadig formår at  fastholde et stort publikum.

- Det er et kendt band med mange hits på samvittigheden, og jeg tror, at de fleste gæster på Tinderbox vil kende en håndfuld af deres sange. Det tegner rigtig fornuftigt.

 Dagens tredje navn Jimmy Eat World har solgt millioner af albums i USA, men har endnu til gode at slå igennem overfor et dansk publikum. Også Simon Staun måtte lige tjekke deres repertoire tidligere i dag.

- Jeg kender dem kun af navn. Jeg har siddet og lyttet lidt til dem i formiddag og tænker, at det lyder meget fængende. To af deres numre er blevet spillet mere end tyve millioner gange, så det er et rigtig stort navn.

Bred festivalprofil

Med dagens navne har Tinderbox samlet en buket af kunstnere, der tilsammen udgør en meget bred musikprofil. Kim Larsen og Kjukken og Thomas Helmig repræsenterer den traditionelle danske musikscene, Martin Garrix er kendt blandt tilhængere af Electronic Dance Music, og så er der de store internationale navne som Kings of Leon og Lukas Graham. 

I forhold til andre festivaler er det en meget bred musikprofil. Men ifølge Simon Staun behøver det slet ikke være noget problem.

- Der er ret langt fra elektronisk hollandsk musik til Kim Larsen og Kjukken. Men profilen er så bred, at lige meget, hvilken musiksmag, man har, så er det noget for én derude. Det kan jo også være en profil. Den elektroniske musik har sit helt eget publikum ovre ved Friluftsbadet, og så tror jeg faktisk, at de store folkelige rock- og popnavne som Helmig og Larsen kan sælge rigtig mange billetter. For det kan trække mange af dem over 30 år afsted.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt