Tinderbox: Tank energi i fynsk mad

Fynboerne skal føle, at Tinderbox er deres festival, og derfor involverer vi lokalsamfundet så meget som muligt, siger Lisbet Foged.

Hver gang du tæller til ti madboder på årets Tinderbox så vil de otte boder være lokale.
Således vil du kunne tanke ny energi hos spisesteder som Klosterkroen, Gastroteket, Soupstone, Burger Anarchy, Pastel Brasil, bar'sushi og Wokkabox.

Listen over odenseanske spisesteder, der serverer mad på årets Tinderbox, er lang - og det er ikke en tilfældighed.

- Vores ambition er at lave en festival, der er lokalt forankret. Odenseanerne og fynboerne skal føle, at Tinderbox er deres festival, og derfor involverer vi lokalsamfundet så meget som muligt – også i forhold til spisestederne, siger Lisbet Foged. Hun er anvarlig for madboderne og serveringen backstage ved dette års Tinderbox, og står derfor for sammensætningen af madprogrammet på Tinderbox.

- Vi er meget, meget stolte over, at næsten 80 procent af boderne er lokale. Det er en meget stor andel, men heldigvis er de lokale rigtig interesserede i at deltage – de synes, det er fedt at deltage og bakke op om Tinderbox, og derfor skal man også virkelig kunne tilføre noget ekstraordinært til madprogrammet, hvis man kommer udefra, siger Lisbet Foged. 

Kvaliteten er dog vigtigere end det lokale islæt.

- Maden skal være en del af oplevelsen. Tinderbox er en festival, hvor madens kvalitet er høj, og vi ved også, at det er en stor del af publikums bevidsthed. Det betyder blandt andet, at en stor del af maden skal være produceret på stedet, at råvarerne er lokale, og at vi tilbyder masser af økologi samt veganske og vegetariske retter, siger Lisbet Foged og tilføjer:

- Vi vil gerne som en del af festivaloplevelsen kunne tilbyde folk gode, spændende kulinariske oplevelser.

Se her interview med Peter Skraaen, som er ansvarlig for mad og drikke på Tinderbox. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt