Tour'en til Danmark: Region smider fem millioner på bordet

Regionsrådet i Region Syddanmark smider 5 millioner kroner på bordet til et dansk værtskab af Tour de France i 2018.

Når Tour de France skydes i gang i 2018, skal de tre første etaper køres i Danmark med Odense, Vejle og Sønderborg som enten start- eller målbyer.

Det er i hvert fald ambitionen hos staten og en række regioner og kommuner, der er gået sammen om at tiltrække værtsskabet for Tour de France til Danmark.  

Regionsrådet har derfor på mødet mandag afsat 5 mio. kr. til værtsskabet.

 -Starten på Tour de France giver os en unik mulighed for at promovere Region Syddanmark internationalt. Det er vanskeligt at sætte tal på, hvad der kommer ud af det, men tidligere erfaringer med store sportsbegivenheder viser, at det giver mulighed for en økonomisk gevinst i form af indtægter fra tilskuere. Samtidig vil især vores turismeerhverv kunne få gavn af den store eksponering. Derudover vil begivenheden give regionens borgere en særlig mulighed for at opleve Tour de France på allernærmeste hold, siger Bo Libergren (V), der er formand for Udvalget for Regional Udvikling.

Lykkes det ikke at tiltrække Tour de France i 2018, vil man forsøge at tiltrække løbet i 2019 eller 2020.

Det forventes at blive afklaret i efteråret 2016, hvorvidt det lykkes at tiltrække en af verdens største sportsbegivenheder til Danmark.

Oversigt

    Oversigt