Travlhed hos brandvæsnet

Brandvæsnet på Fyn har haft travlt søndag aften og nat. Fire steder har der været brande, og man kan ikke udelukke, at nogle af dem er påsat.

Brandfolkene havdre travlt flere steder på Fyn.
Brandfolkene havdre travlt flere steder på Fyn.

Påsat, uheld eller rene fumlerier er nogle af de betegnelser, man kan sætte på søndag eften og nats brande.

Fire brande har brandvæsnet måtte rykke ud til, og værst var det på Røjlevej 30 i Middelfart, hvor en 700 kvadratmeter stor ladebygning i Middelfart Ridecenter brændte ned til grunden.

- Det er utrolig synd, for det er flotte bygninger, der bliver påvirket af det dernede. Der er en stor lade, og i den står et oliefyr og en hestetransport, og det er derinde, at der sker et eller andet. I hvert fald bliver branden så voldsom, at brandvæsnet ikke kan slukke den, så man foretager det, man kalder en kontrolleret slukning, fortæller Vagtchef Kim Munksgaard, Fyns Politi.

Efterslukningen er først afsluttet mandag morgen, og herefter skal brandteknikere undersøge, hvad der kan være årsagen til branden.

Heldigvis er ingen mennesker eller dyr kommet noget til ved branden.

Hus brændt

Et ubeboet hus i Stegsted i Odense V brændte natten til mandag. Det var bare en af flere brande, der skete på få timer mellem søndag aften og mandag.
Det ubeboede hus i Stegsted var et af de steder, brandvæsnet måtte ud til søndag nat.
Det ubeboede hus i Stegsted var et af de steder, brandvæsnet måtte ud til søndag nat.

Klokken 02.45 natten til mandag brændte en forladt ejendom i Stegsted på Middelfartvej 305 i Odense V.

- Der er fire personer tilmeldt adressen, men de var ikke til stede, og spørgsmålet er, om de nogensinde har boet der. Men det er et stråtægt hus, og branden kan være påsat, fordi man kan konstatere, at der er mere end et arnested for branden, siger vagtchefen.

Også her skal teknikere afgøre, om der er tale om en påsat brand, eller om ilden er sprunget rundt i det brændende stråtag.

Også på Hesbjerg Skovvej i Blommenslyst var den gal søndag aften. Her brændte en udrangeret campingvogn ned til grunden.

- Vi kan ikke udelukke, at branden her kan være påsat her, siger vagtchefen, der samtidig fortæller, at man endnu ikke har lokaliseret ejeren af campingvognen.

Fumlebrand

En mand på Bøjdenvej i Kværndrup går formentlig og er godt gal på sig selv lige nu. Den brand er nemlig påsat af manden selv.

klokken lidt før 21.00 søndag aften tog en ukrudtsbrænder magten fra ham.

- Han gik og brændte ukrudt væk, og pludselig går det ild ved udhus og garage, og det brænder ned, siger Kim Munksgaard.

Ingen personer er kommet noget til ved nogen af brandene.

Oversigt

    Oversigt