Tre fynske restauranter klar til Michelinstjerne

På onsdag forventes Michelinguiden for første gang at smide stjerner over Fyn

Fyn har aldrig haft en eneste Michelinrestaurant på trods af, at der er flere oplagte kandidater. Det kan imidlertid snart ændre sig. Gennem årene har København som hovedstad haft monopol på at få besøg af anmelderne fra den berømte guide, men sidste år blev monopolet brudt, og de franske madinspektører vovede sig til Aarhus for at kaste stjernestøv over den lokale gastronomi. Nu tyder noget på, at den franske madbibel bevæger sig længere ud i landet.

Guiden Michelin Nordic Cities smider nemlig "cities" væk på onsdag, og derfor forventer madentusiaster nu et gennembrud for landets øvrige topkokke - bl.a. nogle stykker fra Fyn.

Morten Vilsbæk fra Fyens Stiftstidende er formand for Danske Madanmeldere. Han forventer oprejsning til en række gourmetrestauranter i provinsen, som Michelin hidtil har forbigået.

- Det var fint, at Aarhus kom med sidste år. Men der er jo toprestauranter andre steder i Danmark, siger han til Ritzau.

Han mener, at Michelin har oppet sig som følge af presset fra en vis konkurrence fra andre guider som The World's 50 Best Restaurants, som Noma har toppet, og White Guide Nordic.

- Eksempelvis er World's 50 Best langt bedre til at løbe med opmærksomheden. Deres årlige uddeling er som et Oscar-show, hvor de samler alle verdens bedste kokke til en stor fest bagefter, siger Morten Vilsbæk.

Han mener, at otte-ti gourmetrestauranter i provinsen har uafviseligt stjernepotentiale på onsdag. Men samtidig glæder han sig over de ringe i vandet, som de bedste spreder til resten af restaurationsbranchen.

- I mange byer er der kommet et mellemlag af mindre restauranter med tre retter til få hundrede kroner og med unge, dygtige kokke i spidsen. Den effekt kommer jo mange flere til glæde end Michelinrestauranterne, siger han.

De tre fynske bud på en Michelinstjerne

 

Oversigt

    Oversigt