Tre små skoler i Assens trues af lukning

DEBAT: Assens Venstreborgmester og socialdemokraten Charlotte Vincent Petersen krydsede klinger hos TV 2/FYN.

I Assens Kommune er tre små skoler truet, efter at der er samlet politisk flertal for at lukke dem. En af dem, der vil lukke skolerne, er Charlotte Vincent Petersen fra Socialdemokratiet.

- Det står selvfølgelig ikke skrevet i vores principprogram, at vi har en mærkesag om at lukke skoler, sagde hun i dag i en debat hos TV 2/FYN.

- Nå vi peger på det alligevel, er det fordi, at det er den mulighed, vi har for at leve op til folkeskolereformen og give folkeskolerne den kvalitet, der skal til, forklarede hun.

Venstre vil ikke være med til at lukke skolerne, men har et flertal imod sig.

- Vi er helt med på, at der er nogle børnetalsmæssige udfordringer, men man kan også have den anskuelse, at man vil bevare de små skoler, siger Assens Venstreborgmester Søren Steen Andersen.

Bliver skolerne lukket, som meget tyder på, håber han, at bygningerne vil blive konverteret til privatskoler fremfor fortsat at være kommunalt ejede.

Charlotte Vincent Petersen understreger, at hun godt forstår, at folk er frustrerede, men det handler om penge og om at lave økonomisk bæredygtig løsninger.

- Der må være andet, der kan holde sammenhængskraften ude i landdistrikter end lige præcis skolerne, siger hun.

Oversigt

    Oversigt