Trods bump på vejen: Tilfredshed i Svendborg byråd

For få dage siden var der lange udsigter til et bredt budgetforlig blandt politikerne i Svendborg, men i dag kom budgettet for 2017 på plads, og skabte stor tilfredshed blandt politikerne.

Et flertal uden om Venstre havde i starten af ugen sendt borgmesteren uden for døren og indgik selv en aftale om at halvere de planlagte besparelser på 31,7 millioner kroner.  Socialdemokraterne, SF, Tværsocialistisk Liste, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre krævede, at halvdelen af de planlagte besparelser skulle væk, ellers ville de ikke indgå forlig. Den aftale skabte splid i blå blok og chokerede borgmesteren. Men nu er de alligevel nået til enighed, og det skyldes blandt andet, at Venstre og borgmesteren har affundet sig med en halvering af besparelserne. 

- Jeg er super tilfreds med, at det endte med et bredt forlig, siger Dorthe Ullemose fra Dansk Folkeparti til TV 2/Fyn. 

Borgmesteren var også en glad mand. 

- Selvom der var lidt bump på vejen lige i starten, har vi faktisk haft et rigtig godt forhandlingsforløb, og det er også lykkedes at få 24 af byrådets 29 medlemmer til at være medunderskrivere på et forlig, som jeg synes, er tilfredsstillende, siger Lars Erik Hornemann fra Venstre. 

De eneste, der ikke er en del af forliget, er Enhedslisten, som på trods af halveringen af besparelserne, ikke vil bakke op om de 16 millioner kroner, der fortsat skal spares på velfærd, kultur og miljø. 

Det er første gang i denne valgperiode, at Socialdemokratiet er med til at indgå budgetforlig. Selvom der fortsat skal spares, er det lykkedes at finde 2,7 millioner kroner ekstra, som fordeles på Børn- og Ungeområdet samt Social- og Sundhedsområdet. 

- Det kommer især børn, ældre og udsatte til gode, og det er jeg faktisk rigtig stolt af, siger Bo Hansen, gruppeformand for Socialdemokraterne. 

Pengene skal henholdsvis bruges til at drive kommunens kommende sundhedshus, samt til dagtilbud og skoleområdet.

 

Når nu budgettet er på plads, er næste opgave i Svendborgs blå blok at forsøge at få samlet partierne bag borgmesteren igen, for der er stadig lidt kølig luft. 

- Der har været noget knas i forholdet mellem Dansk Folkeparti og den borgerlige fløj. Det er jo ikke nogen hemmelighed, og vi arbejder på, at det skal blive bedre, men det skal der jo to parter til, kan man sige, siger  Dorthe Ullemose. 

Aftalen indeholder blandt andet

 

Oversigt

    Oversigt