Trods politianmeldelser på asylcentre: - Det har været et perfekt samarbejde

Selvom der har været sager om vold, våbenbesiddelse og hærværk på asylcentrene på Ærø, vil kommunen stadig gerne huse asylansøgere. Ifølge borgmesteren har årene med asyldrenge forløbet perfekt.

Dagligdagen på to asylcentre for uledsagede asylbørn på Ærø har været præget af talrige problemer med både vold, trusler, våbenbesiddelse og hærværk. 

Der var ellers glæde og store forventninger, da de første unge asylansøgere for to års tid siden ankom til Ærø, og selvom Radio24syv, TV 2 og TV 2/Fyn i dag kan fortælle om 26 voldsomme og farlige sager fra 1. august til 1. november, ændrer dét ikke ved, at årene med asyldrenge har været en succes, mener borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S). 

- Det, vi har oplevet i lokalsamfundet, har været et perfekt samarbejde med drengene og centrene, fortæller han.

- Jeg synes, det er værd at minde om, at det var 136 traumatiserede, unge flygtninge, som har nogle oplevelser i bagagen. Hvis man forestiller sig, at sådan en flok mennesker med 40 ansatte omkring sig skulle kunne gå uden nogle episoder, tror jeg, at man tager fejl. 

Hverken borgmesteren eller Carl Jørgen Heide, formand for Socialudvalget (borgerliste), kendte til de 26 politianmeldelser, da centrene drives af Langeland Kommune. Ærø Kommune har derfor ikke tilsyn med asylcentrene, alligevel havde socialudvalgsformanden gerne set, at kommunen var informeret inden pressen.

- Selvfølgelig ville jeg da gerne have hørt, at der var de her episoder på centret og ikke læse det i avisen, fortæller Carl Jørgen Heide. 

Han mener, at sagerne er blevet blæst op. Til gengæld er han glad for, at asylcentrene på Ærø har opfyldt deres indberetningspligt og ikke har forsøgt at skjule sagerne.

- Jeg er nok lidt forudindtaget af, at jeg har arbejdet på institution før, og det man ser her, er det man ser på alle steder, hvor unge mennesker er samlet over lang tid, fortæller formanden.

Derfor afviser Carl Jørgen Heide heller ikke, at Ærø kan huse asylansøgere en anden gang. 

Oversigt

    Oversigt