Trusler mod Pernille Skipper og politiet gav seks måneders fængsel

En 37-årig mand fik fredag en straksdom på seks måneders fængsel for trusler mod Enhedslistens Pernille Skipper, hendes familie og politiet.

Tilståelsen fandt sted i et retsmøde i Odense, efter at manden fredag morgen blev anholdt af politiet.
 

I retten fortalte den sigtede, at han var fuld og havde personlige problemer, da han tidligere på måneden satte sig til tasterne og skrev en rasende besked til folketingspolitikeren på Facebook.

- Der er tale om grove, verbale trusler på livet, der retter sig mod hende og hendes familie, siger senioranklager Janne Svärd fra Fyns Politi.

Hun ønsker ikke at gengive truslens præcise ordlyd.

Ud over vreden mod Pernille Skipper havde den 37-årige også set sig sur på politiet. Til Fyns Politi sendte han i august en mail. Også her truede han med at slå ihjel.

- Det er trusler om at komme og skyde knoppen af os, siger Janne Svärd.

Senioranklageren oplyser, at manden tidligere er dømt i en lignende sag. I 2013 gik vreden blandt andet ud over Odenses borgmester, Anker Boye (S).

Netop den omstændighed var grunden til, at anklageren i fredagens retsmøde anbefalede en straf på mindst et års fængsel. Så langt ville dommeren dog ikke gå.

Den 37-årige blev idømt en såkaldt straksdom på seks måneders ubetinget fængsel.

Han ønskede ikke at anke og blev efter dommen varetægtsfængslet, indtil afsoningen i et egentligt fængsel kan begynde.

I august behandlede Retten i Sønderborg en lignende sag. Her blev en 29-årig mand fra Haderslev idømt fem måneders fængsel for trusler og vidnetrusler mod det konservative folketingsmedlem Mai Mercado.

Opdateret fredag klokken 18.00

 

 

Oversigt

    Oversigt