Trusler og afpresning: - Jo flere vi står sammen, jo stærkere er vi

Odense vil ikke tolerere vold, trusler og afpresning fra banderne. Derfor er der indkaldt til stormøde med Fyns Politi, politikere og erhvervsdrivende mandag aften. Her håber tatovørformanden, at flere vil stå frem.

Formålet med mødet er klart at signalere, at bander ikke er velkomne i Odense,  og at ingen skal tolerere eller acceptere at blive truet og afpresset  af det kriminelle miljø. 

quote Her blev de bedt om en "donation" på 5.000 kroner hver måned til at hjælpe dem blandt andet med at støtte de hjemløse,

Lars Pedersen, tatovørformand om afpresning

Blandt deltagerne er Lars Pedersen, der er formand for de danske tatovører. Han driver selv en tatovørbutik i Odense. 

Skulle donere 5.000 kroner til "hjemløse"
I februar blev flere af hans kolleger opsøgt af bandefolk. 

Lars Pedersen fortæller om episoden i februar, hvor kolleger blev opsøgt af Black Army

- Der er fem af mine kolleger, som har haft besøg af tre fyre fra Black Army. Det var ret tydeligt, da den ene havde vest på. Her blev de bedt om en "donation" på 5.000 kroner hver måned til at hjælpe dem blandt andet med at støtte de hjemløse, fortæller Lars Pedersen og fortsætter: 

- De kommer ind i butikken ved højlys dag, mens der er kunder, og deres fremtoning gør, at det virker skræmmende. 

Lars Pedersen og kollegerne gik til politiet med det samme.  Et par dage efter anmeldte én af tatovørerne sagen, og samme aften blev den første af tre mænd anholdt i sagen, der nu alle tre er blevet tiltalt for trusler og afpresning.

Vil ikke tolerere bander
Sagen om afpresning vakte stor opmærksomhed. Derfor valgte Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (A) at samle politi og erhvervsdrivende til stormøde, som bliver holdt mandag aften på Odense Rådhus. 

- Vi skal ikke tolerere banderne i vores by, og ingen skal være påtvunget at ligge under bandernes kriminelle regime. Det er nu, at vi skal stå sammen mod banderne, så vi kan vise dem, at de er oppe mod en langt stærkere kraft, nemlig det fællesskab vi er sammen om i normalsamfundet, lyder det fra Peter Rahbæk Juel i invitationen. 

Nu ruller lavinen
Lars Pedersen fortæller, at det er ikke kun i tatovørbranchen, der er problemer. Og han håber, at mødet i aften vil få flere til at stå frem. 

- Vi håber, at der er flere, der melder sig under fanerne og fortæller, hvad der er sket. Det sidste, der er kommet frem, er jo de hjemløse, der har stået frem. 

- Og jo flere vi står sammen, jo stærkere er vi, lyder det fra Lars Pedersen. 

Kan I få det stoppet?

Det kan man håbe. Vi har i hvert fald fået sat en lille lavine i gang - og nu håber vi på, at efter i aften, så ruller den virkelig. 

Se hele interviewet med Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt