Trykkeristrejken slut for de fynske aviser

Så er der igen avis: De ansatte på trykkerierne, der laver Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, har genoptaget arbejdet.

De ansatte på Jysk Fynske Mediers trykkeri i Odense har genoptaget arbejdet. Det oplyser Mediawatch.

Strejken blev udløst af uenighed mellem ledelsen og trykkeriarbejderne om en spareplan, der skal reducere lønomkostningerne i alle afdelinger med 10,81 procent. Koncernen skal i alt skære op mod 140 millioner kroner.

I de tre dage strejken har varet er Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis kun udkommet i særlige nødudgaver med begrænset sidetal. For at få det til at lykkes har både direktører og ledelse selv været i trykkeriet for at få aviserne trykt.

"Trykkerierne i Struer og Odense har i dag genoptaget arbejdet, så alle tre trykkerier nu kører normalt. Dette betyder også, at vi genoptager dialogen," skriver koncernledelsen ifølge Mediawatch.

Jysk Fynske Medier har tre trykkerier i Odense, Struer og Vonsild, men det er kun de to førstnævnte, der har været ramt af de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser.

Arbejdsnedlæggelsen skulle være behandlet kl. 14.30 i Arbejdsretten, men det er nu aflyst, da arbejdet er genoptaget. At strejken er overstået er imidlertid ikke ensbetydende med, at parterne er blevet enige, lyder det fra trykkeriarbejderne.

- Vi har aftalt møde i morgen med ledelsen kl. 13. Trykkernes hovedkrav vil være, at diktatet om en lønnedgang fjernes helt, og derefter kan reelle forhandlinger begynde, skriver tillidsmand Henrik Jensen til TV 2/FYN

 

Oversigt

    Oversigt