Tyskere lider kæmpetab på fynsk vindsatsning: 60 job i fare

Medejer af SSP Technology Flemming Sørensen er positiv i jagten på ny ejer. Unik viden kan gå tabt.

Den tyske kapitalfond VMCap har mistet millioner og atter millioner på en investering i den fynske vindmøllefabrik SSP Technology i Kirkeby ved Stenstrup. Virksomheden er kendt for at fremstille nogle af verdens længste vindmøllevinger. Det skriver Finans.

Efter at kapitalfonden kort inden finanskrisen købte virksomheden for små 300 millioner kroner, er det samlede underskud i SSP Technology løbet op i 246 millioner kroner.

Det viser regnskaberne, som også afslører en stribe af kapitalforhøjelser til det nødlidende selskab. Nu har ejerne sagt stop, og virksomheden er under rekonstruktion ved retten i Svendborg.

- Det er en rigtig fin virksomhed med stærke patenter, teknologi og produktionsfaciliteter. Historisk har virksomheden dog haft problemer med at tjene penge, siger Teis Gullitz-Wormslev, partner i advokatfirmaet Kromann Reumert, der står for rekonstruktionen, til Finans.

Aktuelt er virksomhedens akutte økonomiske problemer ifølge Finans’ oplysninger udløst af, at en brasiliansk kunde, vingeproducenten Tecsis, ikke har været i stand til at betale den danske virksomhed.

Medejer af SSP Technology Flemming Sørensen fortæller til Finans, at der arbejdes på at finde en ny ejer.

- Vi er i rekonstruktion, og vi er positive i forhold til at finde en løsning, siger han til Finans.

- Vi har 60 dygtige medarbejdere og en masse unik viden, som risikerer at gå tabt, hvis vi må lukke, sagde Flemming Sørensen forleden til TV 2/FYN.

 

Oversigt

    Oversigt