To ud af tre unge i arbejds-problemer

To ud af tre unge fritidsjobbere kender ikke deres arbejdsmæssige rettigheder. Derfor tager Jobpatruljen i disse uger rundt til 1.100 fynske arbejdspladser.

En lang række fynske arbejdspladser får i denne og i næste uge besøg af HKs Jobpatrulje, der arbejder for at sikre, at de unge fritidsjobbere ikke bliver snydt i sommervarmen.

Jobpatruljen var også på vejene sidste år, og faktisk var der i mere end 65 procent af tilfældene større eller mindre fejl at finde på arbejdspladserne.

Fakta om Jobpatruljen

Oftest er de unge slet ikke klar over deres rettigheder på arbejdspladserne og ved derfor slet ikke, at disse overtrædes.  

- De sager, som Jobpatruljen ofte møder, er, at de unge ikke har en ansættelseskontrakt, at alt for mange selv skal finde afløser ved sygdom og efterfølgende bliver snydt for løn under sygdom, selvom de har ret til det. De laver tunge løft og arbejder langt mere end de må og uden pauser. Jobpatruljens rapport fra sidste år viser for eksempel, at 18,4 procent af fritidsjobberne selv skal finde afløser ved sygdom, selvom det er arbejdsgiverens opgave, siger Jon Henningsen, der er veteran i Jobpatruljen og formand for HK Ungdom Midts ungenetværk.

Jobpatruljen får travlt, når de i de næste uger skal rundt i landet for at sikre de unges arbejdsforhold.

- Bare på Fyn og øerne, samt i Fredericia, besøgte vi sidste år mere end 1.100 virksomheder. På landsplan er det ca. 10.000 virksomheder, som Jobpatruljen besøger hver sommer, siger Jon Henningsen.

Fritidsjobber, kend dine rettigheder

 

Oversigt

    Oversigt