Ud med matematik og tysk - ind med dans og sang

I denne uge er hverdagen sendt til tælling på Tommerup Efterskole. Alle rumper er lettet fra skolebænken og knokler med året store, fælles musical.

De gør det hvert år på den vestfynske efterskole: Suspenderer al normal undervisning i syv dage for at skabe en musical sammen. Alle 99 elever og samtlige lærere har hver deres funktion i en uge, hvor kodeordene er fællesskab og sammenhold.

I år danses og synges der til den kendte musical Mamma mia, som er baseret på musik af ABBA. Den originale musical foregår ganske vist i sommerkjoler under skarp sol i det græske øhav, så et vist element af fantasi og fri fortolkning bliver nødvendigt for at ramme stemningen på en dansk decemberdag, hvor finregn og julekalender ellers er i fokus.

 Til en musical  skal der besættes langt flere poster end dans, sang og skuespil. Der skal for eksempel spilles musik, laves kulisser og scene plus diverse digitale tiltag. Derfor er der en post til alle, uanset interesse og talent.  

Lærer Gitte Kragh underviser normalt i fodbold, og hun nyder at opleve eleverne i andre roller.

- Jeg oplever, at det er godt for eleverne at se hinanden i andre situationer. Det giver et godt fællesskab, at alle arbejder på det samme projekt, mod samme fælles mål. Jeg lægger især mærke til mine fodbold-elever. Det er skægt at se dem spille skuespil.

Karoline Jørgensen er elev på Tommerup Efterskole, og hun har aldrig spillet skuespil før. Men hun giver den gas på scenen alligevel.

- Det er grænseoverskridende og hårdt, men helt vildt sjovt. Det er skægt at lave noget helt andet end det, som vi gør til hverdag.

Hele skolen har stået i musicalens tegn den sidste uges tid, og nu strammes nettet: Der er forpremiere torsdag kl. 19 og forestilling fredag kl. 10 og kl. 19.

Se med på TV 2/FYN torsdag fra klokken 17.30.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt