I det fynske folks tjeneste

Udbredt snyd på pizzariaer

En storstilet kontrolaktion rettet mod pizzarier på Fyn i weekenden afslørede udbredt svindel og snyd i branchen.

Kontrolgrupper fra de fynske kommuner gennemførte sammen med SKAT aktionen mod ialt 49 pizzarier i de fynske kommuner. I alt 132 personer blev kontrolleret, og kontrolaktionen afslørede uregelmæssigheder hos over halvdelen af de kontrollerede.

54 personer blev snuppet for at arbejde sort, og 24 af dem hævede samtidig kontanthjælp. Tre personer arbejdede samtidig med, at de fik dagpenge og én var på sygedagpenge. Derudover skal SKAT lave yderligere undersøgelser af 15-20 personer, der har afgivet forkerte oplysninger. En enkelt person nåede at stikke af fra myndighederne.

- Sort arbejde og snyd med offentlige ydelser respekterer ikke kommunegrænser. Tværtimod ser vi ofte, at personer, der arbejder sort og evt. samtidig får uberettigede sociale ydelser, foretrækker at gøre det sorte arbejde uden for den kommune, hvor de bor og færdes i det daglige., siger Beth Tolstrup, der er faglig koordinator i Odense Kommunes kontrolgruppe.

I alt 57 personer af de 132 havde orden i alle papirer.

- Med til historien hører, at mange af pizzariaerne havde orden i sagerne på de områder, vi undersøgte for. Det er positivt. Men tallene viser med al tydelighed, at branchen fortsat har brug for opmærksomhed. Vi skal derfor fastholde et godt tværgående samarbejde mellem kommuner, SKAT, politi og andre myndigheder, siger chef for Kontrol & Regres i Odense Kommune, Jesper Suhr Thomsen.

10 pizzariaer blev pålagt at skrive såkaldte logbøger, der kan gives på stedet, hvis flere forhold ikke er i orden.